Framme!

Nu är jag äntligen framme i Usa! Jag har faktiskt varit här i en vecka, idag! Tiden går fort om man har saker att göra hela tiden. Jag kom hit till familjen i fredags och jag har gjort saker hela tiden känns det som! Julika, aupairen som familjen har haft sedan ett år tillbaka har hjälp mig jätttemycket och jag vet inte hur jag ska klara mig utan henne, haha. Men det ska väl gå. Wilmette, området jag bor i är så typiskt amerikanskt. Precissom i Home Alone och huset ligger till och med typ fem minuter härifrån! Husen är stora och har en veranda med en hammock på framsidan med amerikanska flaggan hängande utanför.

Allt känns bra än så länge, ungarna är bråkiga och vill hela tiden kolla på tv vilket de bara får efter fem så det är svårt. Men imellanåt är de supergulliga. Så jag ska bli en supernanny och få dom att bli så hela tiden ;)

Jag har en egen bil(äldre volvo) som jag får använda hur mycket jag vill! Det svåra är att hitta överalt bara...men som tur är har de skaffat en gps till mig! Julika har dock agerat gps åt mig idag... Vi båda har svårt med höger och vänster på engelska så det blir hela tiden: We´re going right, right? Right, right??
Hon tog mig bland annat till ett stort shoppingmall typ 10 min från oss och det kliade i fingrarna när hon visade mig alla affärer!! Måste dit snart! Kollade även på kamera en snabbis också..vet inte vad jag vill ha eller hur mycket jag vill lägga för en... hmm.

Nu har jag slutat för idag.. en timme tidigare. Det verkar som jag inte alls behöver jobba så mycket. Det blir nog vanligtvis fem timmar per dag. 1½ timme på morgonen och 3½ timmar på eftermiddagen. Som denhär veckan jobbar jag bara måndag till fredag! NIIIIICEEEE

Jag ska försöka skriva så mycket som möjligt... det har väl bara inte blivigt av nu eftersom det har varit mycket att göra!




Au pairskolan , st johns university på long island NY.

polis
roligaste polisen kom och hade föreläsning på skolan... donats och kaffe? såklart hade han det!


International singalong.. sverige sjöng små grodorna, avslutade med raketen(bilden)

Toaletten som fick alla att längta tills de fick egna privata badrum!!

Ser finare ut än vad det var...

Tjejerna uppe i Top Of The Rock på NYC turen!

Jag och Felicia som bor i Seattle!

What a view!

Vi tog en tur med Staten Island färjan och åkte förbi denna brud...



Jag ska ladda upp bilder från min mobil sen också:) Jag snodde bilderna från tjejerna på skolan!

Catch up with you later <3


nedräkning, 2 veckor idag!!

Det känns mer och mer verklig nu... Det kommer gå så fort. I helgen var jag på landet med Åsa, Simona och Melanie. Det var antagligen min sista tur till landet innan 23 aug... Känns tråkigt, men om farfar inte gör allt för många förändringar under året så kommer det nog vara sig likt där ute nästa år också!

Idag åker mamma och jag iväg för att fixa både inför USA men också inför min 20års fest/avskedsfest. Jag hoppas verkligen att det blir fint väder på lördag när festen är... Gör ju så mycket! Helt annan stämning.

En annan grej är att det är så kul att det är många svenskar som åker 23 augusti och inte bara Tyskar som verkar vara majoriteten av aupairer i USA! Skönt att ha med sig några i samma sits redan från Arlanda!!

Tjoho...jag borde bli nervös snart va? Om jag känner mig själv rätt så kommer jag inte kunna stå på mina ben på måndagmorgonen! Haha.

Vad som är kvar:

- Inbetalning till försäkringsbolaget 5000kr
- Köpa presenter till familjen
- Skicka in ansökan om internationellt körkort
- Köpa adapter, 2 st
- Köpa nya högtalare(eller vänta tills jag kommer fram)
- Fixa en kabinväska(antingen nån jag har eller köpa ny)


/A-S

America, here I come!

Idag har jag äntligen fått mina flygbiljetter!

Åker från Arlanda 06.45
Landar i Frankfurt 08.55
Lyfter mot New York 10.50
Framme I New York 13.10 lokal tid

Flygtiden var ca 8.20 från Frankfurt till New York så man får hoppas att dom visar bra filmer på planet...Eller sova vore det bästa för mig för jag blir så knäpp när jag får jetlag...Inte så kul att komma sjuk till familjen.

Nu har jag bara lite småfix kvar innan allt är helt klart och jag ska börja packa och säga hejdå.

Vad som är kvar är:

- Inbetalning till försäkringsbolaget 5000kr
- Köpa presenter till familjen
- Skicka in ansökan om internationellt körkort
- Köpa adapter, 2 st
- Köpa nya högtalare(eller vänta tills jag kommer fram)
- Fixa en kabinväska(antingen nån jag har eller köpa ny)

Har fortfarande inte fattat att jag ska åka...Inser väl det när jag står på Arlanad och säger hejdå till min älskade familj.
Jag är så taggad på det här och just i detta nu känns det så himla rätt! Jag tror verkligen inte jag kommer att ångra att jag åker iväg!




/A-S


RSS 2.0