julklappar

Imorgon 22 december åker min värdfamilj iväg till deras stuga över julen. Därför firade vi lilljul idag och öppnade upp alla(löjligt många) julklappar. Detta tog kanske 5 minuter och sen var det klart. Dehär barnen skulle aldrig klara av en svensk jul. Sitta och vänta på att alla söliga föräldrar ska äta upp julmaten och sen vänta ännu mer på att man äntligen kan skymta tomten genom fönstret. Sedan delas klapparna ut en i taget, och den väntan skulle amerikanska barn aldrig klara av. Nej här öppnas paketen på morgonen, allihop, med en gång. Tack, nästa, tack åh fint,nästa, tack wow, nästa... Ja men det var ju en upplevelse det också. Nu vet jag ju inte om de hade gjort annorlunda om de hade varit hemma under julen. Nej nu längtar jag till den 24e för då kan jag öppna upp paketet jag fått från pappa! Vad har du hittat på?

Simone skulle åka till Kalifornien imorgon och möta upp sin familj från Danmark. På grund av vädret hemma så kom dom aldrig iväg, och vet inte när de kan komma med något flyg. Tycker så synd om henne, så mycket som de har planerat och bokat. Håller tummarna på att en lösning kommer fram!!

Nej vi hörs imorrn hörrni, någon som har fått julkort förresten :)? Sovtajm!!

/A-S


julmys part 2

Pepparkakshusbyggande(långt påhittat ord) hemma hos Simone! Det va mysigt, men vi åt upp dekorationen...



Nu bär det av till gymmet men ska plocka upp Evelina först!

/A-S

mamma i chicago

Lite bilder från helgen...


Jag, Cissi och mamma åt gott på en italiensk restaurang, och blev mer än mätta!


Det var riktigt svinkallt, det kändes in i benmärgen!


Egofoton i hissen...hehe

Mamma på Michigan Ave, nära hotellet. Vi började shoppa klockan 9 på morgonen!! Lika kallt på lördagen också.

Glaaad

Mamma köpte nått pepparkakskaffe som smakade socker



På hotellet innan hon åkte till flygplatsen med besättningen. Ville att hon skulle stanna längre, men dethär var bättre än inget alls!

Älskar dig, tack för att du kom! Det blev en riktigt bra, och tidig julklapp!

Tack Cissi igen för rummet! Men det hade varit mysigt att sova i samma som dig också :) Hoppas popcorna smakar bra ;) Puss på dig!

/A-S

underbara, vackra, bästa mamma

Kom nyss hem från stan efter att ha spenderat natten där och träffat min underbara mamma och Cissi! Riktigt jobbigt att säga hej då och inte veta när vi ses igen nästa gång. Jag är så himla tacksam för att hon kom och hälsade på mig, även om det bara var för en natt. Jag får skriva mer sen, för ska börja jobba nu och slutar inte försens tolv inatt. Lägger in lite bilder imorgon!

Fick massa godsaker som jag ska börja smaska på ikväll :)

/A-S

julstök...

Nej, nu har jag varit riktigt dålig på att uppdatera. Jag sitter inte här och tänker skriva nått långt inlägg, nej det hinner jag inte. Det ska fixas,handlas, tvättas, städas, slås in paket, plugga, träna och massa annat. Nu ska jag iväg på lunch med en finsk tjej och kackla lite. Det roliga är att hon kan svenska men vi pratar bara engelska. Vi har gjort det från början och det skulle kännas konstigt att börja prata svenska nu helt plötsligt! haha.

Ikväll så ska vi tjejer dekorera ett pepparkakshus, vilket säkert kommer sluta i kaos eller uppätande av huset, fortsättning följer.
Juste, jag Emma och Evelina åkte till IKEA i fredags där de hade annordnat svenskt julbord! Faktiskt riktigt bra gjort med julmusik, dans och god mat. Riktig julkänsla var det!

Mamma kommer på fredag förhoppningsvis, om det finns plats på flyget. Spenderar natten hos henne och Cissi men innan blir det nog middag, kanske Ralph Lauren? Kommer bli så skönt att få träffa min fina mamma och bara få ha ett stort kramkalas, helst länge. Sedan kommer persikan en vecka senare! Älskart. Nej nu måste jag göra mig i ordning och pälsa på mig för det har blivigt helt sjukt kallt här.

Vad ska jag köpa till mina värdföräldrar i julklapp!???

A-S

turister

Underbar morgon här i Wilmette(och då syftar jag på vädret). Ungarna var ju inte så sammarbetsvilliga idag, men det slutade bra iallafall. Jaja.

Helgen som jag inte berättat om än var jättelyckad! Jag och Simone åkte ju till Baltimore för att gå på en kurs. Vi kom dit mitt i natten mot lördagen och gick upp tidigt för att gå till första klassen. Jag tog bland annat Life Skills, Women´s Health, Behavior Managment, Money, American Government m.m. Det var faktiskt bra kurser, över förväntan. En av lärarna var helt jag vet inte hur jag ska beskriva henne, men fantastisk. Ni vet en människa som man bara vill lära känna och ha i sin omgivning. Om alla skulle få ha en lärare som henne skulle vi aldrig höra ordet skoltrött eller omotiverad. Hon sa att hennes dröm var att ha en talkshow, och jag tror hon kommer lyckas med det, helt klart. Nog om henne. På kvällen hade de kvällsaktiviteter man kunde välja så vi valde Magdans. HA HA. Där stod jag som är lika stel som en pinne och skulle försöka skaka på rumpan och samtidigt röra benen och armarna, big failure. Men jag gav inte upp iallafall, som vissa andra gjorde. På söndagen så var det tidig uppgång igen för att ha de sista kurserna innan dagen var slut. Jag hade börjat prata med en svensk tjej som bodde en bit utanför Washington DC, så när vi nästan var klara för dagen fick jag och Simone en snilleblixt. Vi var inte helt säkra på hur vi skulle ta oss i till DC så jag chansade på att fråga denhär svenska tjejen Ida om hon hade plats kvar i sin bil. Inga konstigheter, självklart fick vi åka med, vilket var riktigt snällt av henne. Så hon körde oss till en tågstation och efter kanske 15 minuter var vi inne downtown. Tog en taxi till hotellet och öppnar dörren till vårat rum. Eller jag vet inte om jag kan säga rum. Snarare säng. Det var ett minimalt rum som endast rymde en säng. Det sket vi i, eftersom vi ändå bara skulle sova där i princip.
Vi gjorde oss iordning och gick ut och åt och gjorde DC osäkert.
Efter fyra timmars sömn så var det dags för sista dagen av vår ledighet. Vi klädde oss så varmt som möjligt och började promenera mot Vita Huset. Det låg närmare änvi trodde och något mer vi inte trodde var hur Vita Huset låg. Mitt i allt. Först trodde vi inte att det var rätt hus, men vi knäppte lite kort ifall vi hade fel. Sedan gick vi runt till baksidan och ja, såklart det var rätt hus. Pinsamt. Sedan gick vi mot monumentet och en bit ifrån låg också World War II Memorial med alla staterna i sten. Vi hann med mer än vi trodde bla Abraham Lincoln Memorial, Vietnamn Memorial, The Capital, och även ett museem. Ett av de bästa jag har varit på. Det var ett nyöppnat museeum som hette Newseum. Där hade de samlat nyheter från hela världen, och det var jätteintressant. De hade bland annat en del av Berlinmuren där och tillhörande nyheter, de hade antennen från ena tvillingtornet från 9/11, de hade kameror som de hittat i ruinerna från ground zero. De hade dörrar som visa olika meddelanden från stormen Katrina. De hade några ägodelar från Elvis(mc, kläder och gitarr) och mycket mycket mer.
Efter vårt turistande var vi kalla och helt slut så det passade bra med en paus på Barns and Nobels och även en snabbis på vårt älskade HM.

Resan hem bestod av sömn, och lite mer sömn. Det var jättekul att få komma iväg och göra något annat. Nu är jag tillbaka i vardagen. Min värdfamilj hade satt upp julgranen, det har kommit snö, och de har byggt en isrink på baksidan, Så det är riktigt juligt här just nu. Jag måste komma på vad jag ska ge dom i julklapp, riktigt svårt. Till Bridget är det dock enkelt, bara jag köper något som är rosa och glittrat så är det lugnt.




Här har vi det!

Påväg upp till Lincoln memorial



The Capital

En stenvägg fylld med namn på soldater som nog i Vietnamnkrigen, skrämmande många.


Antennen

En blond turistattraktion




stripes and stars


Hej Obama!
(Berättar mer om min och Simones tripp ikväll när jag har slutat jobba!)

off

Om en timme kommer taxin och plockar upp mig och Simone och kör oss till flygplatsen. Det ska bli så skönt att komma bort ett tag och få göra något annat! Riktigt förväntansfull är jag! Jag frå berätta hur allt var på tisdag när jag är tillbaka igen. Ska fixa med det sista, och jag får alltid känslan av att jag har glömt något...suck.

Jag är så sugen på att köpa något från taxfreen, det är ju alltid lika kul! Vi får se. Förresten är Jessica och pappa framme i paradiset nu och de lever från dag ett lyxliv verkar det som. Eget hus/bungalow och egen pool! Hur lyckas dom!? 

Ha en underbar helg så "hörs" vi snart! Är i stort behov av att få prata av mig så sätt upp en tid!!!

 
Obama, here we come!


My



Det glädjer mig så mycket att du ska stanna!

SNÖ

Ja då har jag varit och storhandlat mat. Herregud vad mycket det finns att välja på. Stod och valde toalettpapper ett bra tag för att hitta det som just min värdfamilj använder. Kassorna är minimala även fast affären är stor, inget Ica Maxi här inte. Det är alltid någon som hjälper en att packa och så frågar dom om man vill ha papperspåse eller plastpåse. Båda två alternativ är lika dåliga, plastpåsarna är ett skämt och papperspåsarna går lätt sönder. Jaja. Påvägen tillbaka snöade det ordentligt med stora flingor, på radion spelades det julmusik och hela stan är nu pyntad inför jul. Myskänsla!

Idag fick jag inte så mycket tid över så hinner inte skriva så mycket. Ska jobba nu från 11.30 så får skynda på. Jag har också börjat packa inför helgen, men svårt eftersom det är så halvdant väder!

Igår hade jag varit här i 100 dagar. Tycket det låter mer än 3 månader faktiskt, eller gör det det? hmm.. Hoppas alla har det bra hemme i kylan, nu har den ju kommit hit också! Mitt värdbarn Colm är överlycklig för han ÄLSKAR vintern. De håller på att bygga en isrink på baksidan här. Det ska upp några lysen sen är det tydligen klart och så isen ska på förstås.

Bild från förra året när vi tog sista båtturen till Utö i oktober. Snart kommer hon hit. Hit till mig. Längtar så sjukt mycket!


RSS 2.0