brådis

Kom precis hem från skolan där jag spenderar 5 timmar i veckan på en engelskakurs. En tjej i mitt område tar samma kurs så vi åker dit tillsammans varje gång! Och hon är inte svensk, hon är från Lettland, vilket är bra för då måste vi snacka engelska istället för svenska som jag gör kanske lite för mycket vissa dagar... Kursen är ganska enkel men man märker verkligen hur mycket som kan bli fel när man paratar. Läraren rättar en för minsta lilla, spelar ingen roll om det är uttalet, gramatiken, fel ord, hon rättar en för allt, så det blir en helt korrekt mening. Så det är skitbra. När jag pratar engelska annars så rättar ju inte alltid den andra personen en, bara om de inte förstår vad jag menar.

Skulle skriva mer, men Evelina väntar utanför!! Ouuups, måste springa!

/A-S


måndag

Har precis pratat med Sebbe en stund och innan det tog jag och Jessica en pratstund också. Just nu är jag ledig fram till klockan tre, som alla andra dagar. Skönt att få slappa lite och bara ta det lugnt. Tvättar lite och ska nog dammsuga en snabbis sen också. 

Igår åkte vi in till stan, blev nog åtta tjejer totalt! Skitkul men shopping och tjejsnack en hel dag. Sofia, en kompis till Linn hemme i sverige har också flyttat hit och ska vara här ca tre månader. Hon tog tåget in och mötte oss i shoppingyran.


Sofia, Emma och Evelina på Michgan ave.


Suddig bild på Linnea och My.

Hade en jättebra dag med tjejerna och nästa söndag ska vi in igen, men då blir det NHL match mitt i stan. Längtar.


Resultatet.

Nej nu ska jag äta lite mannagrynsgröt och kika på senaste pogramet av "ensam mamma söker"!
Ikväll åker jag och Evelina hem till My för Gossipgirlkväll. Alla serier har ju börjat nu så vi kommer ses varje kväll i veckan hemma hos någon för att slaviskt följa alla.

/A-S

TGIF

Hej alla glada! Nu är det äntligen fredag och snart helg. Jag jobbar till 23 ikväll dock :/ Men har ju varit ledig alla andra kvällar så jag lider inte.
Igår träffade jag Emma från Sverige och Simone från Danmark och vi tog en sväng till Starbucks. Det roliga är att vi pratar engelska med varandra då det blir lättare för alla att förstå varandra. Simone har inga problem med att förstå oss men så fort hon säger nått på danska så ser vi ut som frågetecken direkt... Så, engelska it is! Vi kom på att Simone faktiskt har bott i Huddinge, i inte mindre än Snättringe när hon var en liten plutt. Se vad världen är liten ibland alltså.

Bild tagen av mig från igår... satt inpressad längst bak i Simones megabil bland alla barnsäten. En typisk aupair-bil.

En annan saksom kom upp igår var en idé som Simone hade som jag blev lite intresserad av. Nämligen att åka till New Orleans över en weekend i november. Why not? sa jag. Så vi ska kika lite på det så får vi se hur det artar sig.

Idag är det en riktig biljett-och tidsbokningsdag. Först upp var mitt försök att få en biljett till en amerikansk fotbollsmatch imorgon vilket var lite svårt då jag ringde biljettkontoret... And what is your name? Ehh... well it´s A.....N.....N....E och vad f*n heter bindelstreck på engelska? Nej det blev ingen biljett för mig denhär gången tyvärr. Fanns inga platser bredvid tjejerna som redan bokat. Men jag gav det ju ett försök. Härnäst blir att möta upp My för frisörbokning och även fixa biljetter till något i februari....avslöjar vad det är senare!

Ha en bra helg nu!

/A-S

Home Alone

Ja då har jag fått min första hemläxa på riktigt länge. Vet inte om jag skrev det tidigare men jag har börjat på en engelskakurs (ESL = english as a second language) som håller på till mitten av November. Verkar ganska enklet men bra att få öva på gramatiken och kul att träffa lite andra människor. Så till nästa gång ska jag ha läst 25 sidor i en bok och gjort lite övningar...

Igår träffade jag sju svenska tjejer över en lunch och när vi var på väg hem kom Evelina på att huset i "Ensam hemma" låg i närheten. Som riktiga turister rullade vu dit och glodde en stund. Är nog jättefin på vintern med all julbelysning!



Snart börjar jag jobba igen och jag hoppas det blir lika enkelt med ungarna idag som det var igår... Men man vet ju aldrig.

Saknar er alla! För exakt en månad sedan lämnade jag Arlanda och flög mot New York. Känns som det var mycket längre sen, även fast det har gått riktigt fort. 

/A-S

 

släktbesök, del 2

Fötterna värker och jag har precis bäddat ner mig i sängen efter ännu en kväll downtown med Farbror Fredd :) Vi möttes upp utanför Swissôtel och tog en promenad till Water Tower Place för lite shopping( nån söt liten prick hade ju gjort en lista som sagt ). Fredde är en hejjare på att shoppa så ni kommer bli nöjda där hemma kan jag lova. En hemlis : han ska köpa ännu mer imorgon tydligen! ;)

Sen hade ju människan "glömt" att äta lunch och hoppat över middagen så vi bestämde att ta något att äta då min mage började prata lite med mig. Det blev en Italiensk restaurang på Rush street (Rosebud) där de inte var så snabba med maten som jag hoppats så jag fick lite hastigt slänga i mig den goda raviolin och vinka in en taxi på gatan utanför. Tror det var okej då vi fått sällskap av Pelle och hans amerikanska polare. Så nej, jag lämnde inte Fredde helt själv med notan, hehe....

Tack snälla Fredde för allt, var så himla skönt att träffa dig. Vi ses snart igen! Vi har ju lite planer vi...


Notera den manliga påsen...






Imorgon blir det lunch med Evelina, My och Malin i Winnetka tror jag! Efter jobbet blir det TopModel kväll med My och kanske Simone. Mycket bra dag!


Godnatt/Godmorgon alla fina! (11.59 illinois , 06.59 sverige )
/A-S

MANNAGRYN

Sitter just nu och tittar igenom de två första avsnitten av Ensam mamma söker. Så himla mysig serie mycket för de har så bra svensk musik med och visar så fina delar av sverige. Sitter samtidigt med ena handen i godispåsarna jag fick från Fredde igår! Man saknar verkligen svenskt godis alltså. Det närmaste man kommer vårat godis är "Swedish Fish", som bedrövligt nog kostar för mycket för att vara värt att köpa... De har ju inte lösgodis heller på sammasät som Sverige har. Bara färdiga påsar av allt. Tråkigt.

Var alltså nere downtown igår kväll för att träffa Farbror Fredde :) Så konstigt att träffa honom här på andra sidan jorden. Men det kändes helt vanligt och som att Huddinge ligger en timme härifrån med bil. Han hade fått med sig en väska till mig( tack snälla!! ) fylld med vinterbehövligheter men också gooooodiset som syns på bilden. MUMS! Det påminde mig om att vi tjejer snart ska iväg till IKEA för att inhandla lite svenska ting. Evelina nämnde att hon hade ätit en äggmacka med Kalles kaviar härom dagen! MEN HALLÅ!? ORÄTTVIST!

Vi åt middag på Cheesecake factory vilket alla var nöjda med! Fredde hade drabbats av jetlag och var nog tröttare än vad han ville erkänna. De bodde rikitgt bra, i smeten av allt. Gångavstånd till Navy Pier, Water Tower Place, Millenium Park, Michigan Ave (kallas tydligen för "The Golden Mile") jaa allt låg nära! Jag ska nog åka in idag igen och hjälpa honom att shoppa till alla som är kvar hemma i Huddinge. Han visade Maddes lista på vad hon ville ha och det såg exakt ut som Jessicas listor som hon brukade skicka med mamma på hennes Usa-resor.

Chattar med Jessica på facebook och så frågar hon om jag hade fått allt och även Mannagrynen? VA? Nej skickade ni med det undara jag? Springer till väskan och vad ligger där om inte min egna Mannagrynisbaby!!! Blev så glad!! Tack mina fina älsklingar!


Här är My´s tussenusseboobisötababyhund. Så himla fin. En riktig gosebjörn! Vill dit nu och mysa med henne.


My satt och körde som en kärring(vilket man måste) på väg till bion i fredags.




Det blev biomys med en salong fylld med fjortisar som också ville se vad "Easy A" hade att erbjuda. Och ja, den var bra. Bra. Inte mer än bra. Men bra. Haha.



Navy Pier, som fredde ser från sitt hotell. Nice värre. Mysigt ställe, aningen för turistigt men men.


Nej nu ska jag ge mig ut i solen och ta en powerwalk minnsan.

/A-S

ha den äran!!

Vill även hälsa grattis på födelsedagen till Cissi som fyller år idag! (Fortfarande 17e september hos mig).

Hon är en underbar människa som ställde upp som referensperson när jag anmälde mig till Aupairpogramet. Kanske inte hade suttit här idag och det inte vore för henne!

Tack, du är bäst :) <3


Happy B-day!!

/A-S


Piff och Puff

Freeeeeeeeeeeedag!!! Nyss slutat jobba och ska möta upp Evelina och My om en liten stund. Det blir biomys ikväll borta på shoppingmallet. Det är billigt med bio här...går på runt 9 dollar = 63 kr. Men istället så är läsken och popcorn svindyrt. Därför får man tänka i samma banor som man gör på Heron City då man köper allt ätbart på Willys istället. Så det blir usas motsvarighet = Jewel Osco. Vill åka redan nu när jag tänker på mina White Cheddar Cheese Popcorn!!


Pappa bad mig köpa parfym och jeans på American Eagle idag... Han hade satt in pengar på kontot så det var bara att fixa direkt. Står i kassan och har plockat på mig allt och såklart kommer en blinkande ruta upp på kortläsaren ; DECLINED. Vred lite gulligt på mig och sa något med "Need to make a call, be right back"...not. Tack fader. Var inga pengar på det kortet inte! Nytt försök sker imorgon.

Har förresten kollat på alla Idolavsnitt för att få lite Sverigekänsla. Det är ju nu i början det är som bäst. Bara älskar Anders Bagge och allt han gör. Så sjukt kul.

Jag och lillkillen gjorde en djurräddningsinstats idag faktiskt. Låg en liten söt chipmunk och ålade sig av smärta på garageuppfarten när vi kom hem. Vi sprang in och hämtade lite jordnötsmör för att mata den. Detta var hans idé som han tyckte var brilljant även fast den lilla varelsen knappt andades. Vi lämnade den en stund för att sedan bli förvånade av att den faktiskt ätit upp smöret men låg lika stilla fortfarande när vi kom tillbaka.. Märkligt. Får se om han är kvar imorrn. De byggde nått kartonghus åt stackarn.


Här har vi brorsorna till vår egna lilla chipmunk på garageuppfarten.

/A-S


NHL

Nu har vi bokat våra första NHLbiljetter! Äntligen. Sex tjejer blir vi som åker downtown den 3e oktober för att kika på matchen mellan Chicago Blckhawks och St. Luis. Inte arenans bästa platser. Men absolut de billigaste!

Jag mötte upp My och Evelina för att utnyttja Starbucks trådlösa internet. Slutade med att vi satt och kollade på youtube-klipp med robert gurrasson. Alltid lika bra. Tjejen i kassan måste hatat oss och tvingade ut sig "Have a good night" när vi äntligen lämnade stället, 2 minuter innan stängning.




Idag åker min älskade Simona på äventyr till Italien. Det kommer gå så sjukt bra för henne. Jag är dock rädd att det kommer att gå för bra. Så bra att hon stannar kvar allt för länge och lever sin Italienska dröm som hon alltid drömtom. Så Simona ska jag behöva åka på semster varje år till Toscana och smutta på vin när vi sitter på din veranda och tittar ut mot alla vackra solrosor som dina trdägårdsmästare har planterat åt dig? Inget mig emot!



Nu ska jag faktiskt ta en powerwalk i mitt fina område :)

/A-S

and what is your name again...?

Ska förresten börja presentera mig som Anne, Annie eller Sofie. Det är så mycket lättare! Vilket namn borde jag ta...

the city

Precis ätit god middag med värdfamiljen(!) Händer inte allt för ofta. De köper hem mat eller äter ute cirkus 5 gånger i veckan! Lite skillnad om man jämför med Svenssons... Berättade att det inte är allt för vanligt att äta ute i Sverige och de satt som fågelhålkar runt bordet och undrade nog vad vi håller på med därborta i lilla landet lagom.

På tal om lagom.. Chicago är något mer än bara lagom. En så sjukt underbar stad. Rent, lugn atmosfär, fin arkitektur, bra shopping, gröna parker, stränder, lake michigan, trevliga människor, mysiga caféer.
Tog en sväng dit igår med Emma, My och Michaela. Alla svenskor så det blev inte så mycket engelskpratande igår inte.
 

/A-S

Diet coke lime

Ja då sitter jag här igen efter en vecka sedan jag skrev sist... Jag har tiden att skriva det är bara så att jag aldrig riktigt tar tag i det.
Veckan har gått bra... Men skönt med helg! Hade ungarna en heldagi torsdags för det var judiskt nyår och då var ungarna lediga från skolan. Det är svårt att sysselsätta barn som helst av allt kollar tv eller spelar tv-spel. Väldigt frustrerande.
Börjar komma in i vardagen här och det känns allt mer på riktigt. Just nu är man i nått mellanläge... jag är inte på semester och jag är inte hemma.

Haha, jag följde med tjejerna till en amerikanare i torsdags. Det blev pokerspelande och öldrickande. Var faktiskt kul, speciellt då majoriteten av tjejerna inte kunde spela poker och killarna försökte verkligen inte visa irritataionen när de försökte lära oss utan något vidare resultat.
Igår åkte jag hem till Emma i Northbrook och blev bjuden på god mat och en riktigt behövlig pratstund:)


Nu ska jag snart ut på familjens "Block-party". De har stängt av gatan och satt upp hoppborg och ska ha buffé för alla grannar. Lär bli kul, men bara för en stund då jag ska plocka upp fyra tjejer och åka till Cheesecake factory för middag.
Imorgon ska jag följa med My och hennes vän ner till Downtown!! Chicago är en så underbar stad. Vi jämförde med New York som till skillnad från Chicago är smutsig, stressig och väldigt mycket slumområden bara runt hörnet. Nej Chicago hamnar högre på listan. Lite minus då de inte har topshop....


Lunch med Emma förra söndagen. Ett gamalt gulligt par kom fram till oss och sa att de hade suttit och disskuterat hur vackra vi var.. Så typiskt amerikanskt att verkligen gå fram och säga något sånt.


Familjens myskisse Sandy



Pokerkväll. Verena, Sabina och Sebastian.


Två tyska aupairer




Lite halvgalen hemresa...


Cykeltur och lunch med Laura igår..


JUST DET!!!Vi var ju på sixflags! Sjukt, sjukt kul! Dit ska jag igen. Går inte att jämföra med något annat jag varit på. Varför? Jo usa sk ju alltid vara störst med allt. Det påståendet stämde när vi satt med stora ögon och bara stirrade när vi körde in på parkeringen och såg alla berg-och-dalbanor. Vi blev som små bran igen och stod och hoppade på stället och ville åka på en gång!!

Nej nu måste jag bege mig.

/A-S

ps. Ska nog börja kalla mig själv Anne, Annie eller Sofie. Lättare för amerikanarna att förstå då...

Weekend!!

och då var det fredag här i amerikat! Veckan har gått bra och snabbt! Har inte alls jobbat så mycket.. idag till exempel 7.30- 9 sedan 3-3.30! Man tackar.
Ja så nu är det helg och jag måste klara mig själv utan Julika!! Jag ska snart iväg hem till Sabina och ha myskväll med fyra andra tror jag :) Evelina kommer förbi med cykeln så bikar vi dit ;)

Jag köpte förresten en kamera idag!!



En riktig pudding alltså:) Ska ta många fina bilder och läggaupp direkt..och inte typ 3 månader senare!

Imorgon blir det Sixs Flags kl 8.30. Det är ett stort nöjesfält, typ Liseberg x 100. Ska bli så kul! Har alltid velat åka till ett riktigt amerikanskt nöjesfält men de överdrivet stora åken. Vi är fem svenskar som åker iväg så det blir skönt att få prata lite svenska efter denhär veckan. Kom på mig själv att tänka på engelska idag! Är det logiskt att redan göra det? Ja, tydligen.

Nu är det dax att åka :)
/A-S

RSS 2.0