Six weeks

Igår var det exakt sex veckor kvar innan jag lämnar sverige för att bege mig bort till staterna. Något jag alltid velat göra och nu kommer det verkligen hända!

Den 23 augusti åker jag först till New York och kommer tillbringa fem dagar på en au pair skola på Long Island. Efter det så åker jag direkt till Chicago och min blivande värdfamilj Traci. The Traci family består av mamma och pappa, två barn(flicka 7 år och pojke 11 år) och ett helt gäng med djur(två katter, en gamal hund och två illrar!!). De är väldigt aktiva och det verkar hända något hela tiden! Det kommer bla bli ishockey, fotboll(inte amerikansk), gymnastik, segling och massa mer vad de kan tänkas hitta på. Men det ska bli kul. Jag önskade att få lite äldre barn för att just få vara med om alla deras matcher och att de går i skolan och behöver hjälp med läxor. Mamman och pappan jobbar såklart jättemycket... Pappan reser även 2-3 dagar i veckan, så man förstår att de behöver hjälp! Jag har inte riktigt förstår vad de jobbar med...mamman är VD på ett kreditkortsföretag(?) och pappan förstod jag inte riktigt vad han sysslade med...får ta reda på det när jag kommer dit. De äger tydligen en restaurang i området där de bor också. Sysselsatt familj? Jo tack. De hinner oftast inte äta tillsammans förutom söndagar.

Familjen bor i en villa i en förort till Chicago som heter Wilmette. Det tar ca 20-30 min att ta sig till Chicago downtown, inte fy skam för det. Om jag ändå tycker att det är lite långt så ska jag inte klaga för det finns ett(säkert flera i närhet) stort köpcentrum men outlet, Macy´s, Forever 21, Nine West, A and F, Starbucks, AMC, Victorias Secret och mycket mycket mer... Inte nog med det... Huset ligger nära lake Michigan, kanske 5-10 min att gå. Där kommer jag ligga alla soliga dagar då jag är ledig. Vilket blir varje dag! Jobbar nämligen mellan 7.30-9.15 ledig fram till 15.15 och jobbar till ~18-19. Aupairen som familjen har nu har sagt att hon jobbar ca 25 timmar i veckan för en fast lön som alla inom Cultural Care har. Man får max jobba 45 timmar så klaga ska jag inte alls göra.

Nu innan jag åker kommer jag antagligen inte skriva så mycket här. Tänkte mer ha bloggen som en sysselsättning i usa. Lite förberedelser kommer jag skriva om. Har lite kvar att fixa fortfarande... Försäkringar, inbetalningar, packlista, internationellt körkort...you name it!

                                          
/A-S


Snart snart snart....

Jag kommer inom kort köra igång denhär bloggen!

RSS 2.0