Memorial Day

Hela min kropp värker men speciellt fötterna. Det har varit runt 30 grader här idag så jag och brudarna åkte ner till stranden i stan. Den idéen fick ca 186352293083723515172 andra människor också. Det var så sjukt mycket folk på stranden så man låg på varandra nästan.
Helgen har varit jättebra och extra bra eftarsom det är röd dag idag för USA firar Memorial Day. Det betyter också att en au pair som mig får ledigt och börjar inte jobba förens imorgon. Såg nu också att jag är ledig nästa helg också! Uppskattar att mina värdföräldrar spenderar så mycket tid med barnen ;)

Jag tänkte bara skriva ett kort inlägg idag så ni ser att jag inte helt har gett upp skrivandet. Imorgon blir det bilder i mängder. Nu blir det dusch, så all svett,sand och solkräm rinnerav mig!

Puss


tack helena


Min och mitt värdbarns favorit just nu.
Det ända vi i princip går runt och säger är "Hi, welcome to Canada!"
Sen så står Sean, min värdpappa och säger till My att jag härmar djur med läten och rörelser. WHAT? Det har jag aldrig hört tidigare? Vilket påhopp....


trött

Jaha då har man suttit på en hårsalong i 3 ½ timmar, med ingen större förändring. Jag är sjuk och trött och ska krypa ner under täcket nu.
Helgen var jättelyckat med två biobesök, utgång, hemgång vid 6, och skratt, som vanligt. Forstättning följer på det.
Malin har varit här i ett år idag! Både hon och Evelina är snart klara men vi andra försöker bara låtsas som ingenting.
Denhär veckan är jag och vaktar grannens hund två gånger per dag. En svart stor sparllig sak som njuter av lite sällskap sådär mitt på dagen.

Nej, godnatt hörrni!


keep it up

Har hittills haft en jättebra dag och hoppas det fortsätter så. Jobbade på morgonen och blev sedan upphämtad av My och Helena. Vi drog till utomhusshopping a la Old Orchard där Malin redan befann sig. Jag var duktigt och köpte inget alls. Lämnade till och med tillbaka en kofta så där fick jag 40 dollar tillbaka. Vi strosade runt och vädret blev bättre och bättre.
När vi var klara åkte jag och My hem till mig och tog med Coco på en långpromenad ner till vattnet och tillbaka. Alla tre blev lagom trötta och nu är jag här själv och ska lägga mig och läsa innan jag börjar jobba igen vid 15.30. Riktigt skön dag idag.


Jordgubbar från helgen

Tussfian hos My


de luktar inte som man tror


sommar?vinter?vår?höst?allt? JA

Jag har nog aldrig varit med om så mycket oväder som här. Idag var det 30 grader och stekhett. På eftermiddagen kom jättekall luft och himlen blev svart. Det kom blixtar och dunder, regn och hagel. Sist jag var ute var det regnskogsvärme med fukt. Märkligt, riktigt märkligt.

Lär mig nya ord lite då och då ibland varje dag. Något nytt är Dandelion. Maskros. Jag översatte direkt och sa worm rose. Ungarna tyckte jag var knäpp.


Nu ska jag lägga mig och läsa min bok som jag snart lyckats läsa ut!

Jag har förresten varit och klappat hästar idag. Jätteglad.


efterklok


Idag har jag suttit ute i solen och bränt mig. Smörjade in ansiktet men kroppen hade jag inte tänkt att sola men slutade inte som jag tänkt. Aj, nu blir det Aloe Vera med mint så jag kan sova!


perfect day


Har precis skypat med min underbara Simona. Ute är det klarblå himmel och 28 grader. Det finns inget att klaga på.


2 år senare


Lite nyköp av brillor till min samling. Efter att ha lånat Malins wayfarers en dag så insåg jag att jag kanske borde ha ett par eller två. Tyckt jag sett fel ut i sån modell innan...men det tog mig ett antal år innan jag vågade på mig ett eget par. Duktig flicka.

Nej nu blir det promenad eller springtur i nästan 20 grader. Hejja!

8 maj


Great America

Superman! Jag och Emma

"Vart är grabbarna?"

Malin, Emma, My, Jag, Helena och Evelina.


Första åket!


Jerry och Ben joinade såklart också

SUPERMAN!!!




Superman, låååång kö. Men så värt väntan.


Raging Bull, bästa åket av alla. Ett stup som aldrig tycks ta slut, det pirrar riktigt ordentligt kan jag lova.




Andra favvon, V2. Svischar förbi i 100 km/h. Det känns.


Vet inte ens vad han heter...


Jag klädde ut mig till gris!


Tuffa bruds


Påväg upp i Superman!



Hela dagen får 5 av 5 toasters.


ouuuupsss

...ska bara inflika att mors dag firades igår här i Usa men hemma var det visst ett tag kvar. Men vad gör det :)
Helena skickade iväg ett sms precis när jag hade skrivigt inlägget, kul. Haha

Six Flags


Vi gjorde det igen! Drog till Six Flags i söndags. Det blev Evelina, Malin, My, Helena och Emma som fick vara barn för en dag. Vi hade det så kul och vädret var perfekt. Det var inte lls mycket folk så vissa attraktioner så var det knappt någon kö på. Man blir helt slut efter en hel dag av promenad(riktigt stor park), väntandes i kö, sol, halvbra mat och adrenalinkickar till och från. Hörde från mamma att Grönan har öppnat en ny bergodalbana!! Har de öppet i slutet av September eller?? haha. Älskar det!

mamma


Du är den bästa mamma man kan ha och jag älskar dig så mycket. Tack för allt stöd och för allt du gjort och gör för mig. Jag saknar dig varje dag! Grattis på mors dag min fina älskade mamma!


what do you wanna do?

Brudarna och jag tänker för fullt på vad vi kan göra idag på dagen. Inga idéer riktigt. Vi hade ju tänkt att åka upp till Premium Outlet men ingen av oss kan köra dit, bla på grund av att det ligger i grannstaten Wisconsin och där är det annan försäkring som krävs. Suck... Ikväll är det i alla fall dags för tacokväll igen och allt vad det innebär sedan stannar alla över hos Evelina som har ff. Imorgon hoppas jag att alla är sugna på att åka till Six Flags som äntligen har öppnat för säsongen och erbjuder billigt inträde också så det skulle vara perfekt.

Nej nu sk ajag plocka upp Malin och Evelina så får vi se vad som sker. Blir säkert bra vad vi än gör. Sugen på att sitta på ett fik i Stockholm och dricka en god latte och äta något gott till. Det saknar jag ganska ofta. Alla mysiga fik. Det finns ju inte riktigt här. Såklart starbucks är bra och mysigt men något saknas.

Ha en jättebra helg nu så hörs vi snart!


Pilates time

Då drar jag och tränar sedan väntar skype med både Simone och Melanie åter igen idag. Härligt

tänkte dela med mig av usa


Ja här har vi en amerikansk familjs kylskåp. My´s värdfamilj närmare bestämt.

here we go


Som jag skrev igår så kom My över på lunch. Vi åkte till Jewel Osco och inhandlade lite kalkon, rostbiff, potatissallad, cream cheese och grekisk youghurt. Allt blandades inte med himla gott hade vi det ute i solen.




åh! får man smaka? NEJ FÖR I HELVETE. tack



Jag kom på en sak idag när jag pratade med grannen om vart jag skulle resa och så i sommar. När jag gick tillbaka sen så slog det mig att jag kommer att bli riktigt brun(förhoppningsvis) i sommar. Först så blir det många dagar på stränderna som går längst hela kusten här. Jag och ungarna kommer leva i äventyrsbadet tre minuter här i från. Sedan åker jag och Emma till San Diego och Hawaii i ca 20 dagar. Kommer tillbaka till Chicago och möter pappa och spenderar några dagar downtown innan vi åker till Florida och Fort Lauderdale. Förstår ni? Jag har inte kännt mig riktigt brun på flera år, men nu kanske, kanske!! Jag är så trött på att vara så blek så jag ser igenom mig själv. Skrubbar mig varje dag nu så när solen kommer så ska den där brännan banne mig stanna!
Vem känner sig inte snyggare brun lixom?

Nyss hemkommen från en kväll med kameratittande, tjejsnack, kaffe och allmänt härligt sällskap. Jag brukar tänka ibland på hur märkligt livet är. Hur simpla eller större val kan avgöra hur ens framtid kommer att se ut. Jag minns när min familj tittade och även budade(?) på ett hus ute i Märsta för några år sedan. Om vi hade flyttat dit, hur hade mitt liv sett ut då? Vad hade jag gjort, vilka skulle jag umgåtts med?
Bara valet av vilken gymnasieskola jag skulle gå på skulle avgöra vem jag skulle bli. Då kanske jag aldrig träffat mina fina vänner som Malin, Felicia och Åsa. Eller som nu med de vänner jag träffat här i Usa. Bara jag hade valt en annan familj eller åkt ett år tidigare eller senare så skulle jag förmodligen aldrig ha träffat tjejerna.
Tänk om mamma inte hade valt att vara med min pappa. Då hade inte JAG funnits idag. Eller som när jag krockade på parkeringen här i början av mitt år. Jag kommer så väl ihåg att jag skulle börja backa ut men var turstig så drack några klunkar vatten innan. Om jag inte hade druckit mitt vatten, hade jag inte krockat då? Man ska nog inte tänka på det för mycket för livet är väl ändå uppbyggt av slumpmässiga ögonblick och val? Men ibland brukar jag tänka "varför stötte vi på varandra precis där och då"? Hur en annan individs val kan göra att jag stöter på henne i ett ögonblick som inte ens skulle existerat om jag valt att ta en extra titt på skorna i skobutiken till exempel.
Något annat som har med val och ögonblick att göra var ju när jag åkte fast för fortkörning innan Usa. Jag skulle åka till Melanie och fick för mig att ta den långsamma vägen som jag annars sällan tar. Just den dagen står polisen där och skjuter och jag får köra av vägen och skämmas och köra iväg med 2000kr i böter. Så var det också när jag hade druckit en kväll och skulle köra dagen efter, sent, så tog jag en annan väg in till stan som jag inte brukar. Såklart så hamnar jag i en blåskontroll. Allt var ju lugnt men himla nervös hann jag bli.

Nej nu blev det mycket på en gång. Men när man väl kommer in på något så är det svårt att sluta. Imorgon väntar jobb, skype med Simone och lunch med My, sedan lite jobb till och avslutar med pilates på kvällen med Evelina.

Nu ska jag krypa ner och läsa The Kite Runner. Puss och godnatt gullisar

ps. Idag såg jag en mamma med hennes dotter tre/fyra gånger på olika ställen. Det ni, det kallar jag slump.


sunlight


Så härligt med knoppar och halvutslagna löv, ni är mer än välkommna hit till Chicago. Det blev lunch ute idag med en bra bok och hund som sällskap.




"Om jag smyger så kanske hon inte märker"

"Men snälla kan jag få smaka!"

"KOOOOM IGEEEEEN!!"

"Jag ger upp! Tar en tupplur istället"


thinking

Jag kan inte sova. Jag sitter hellre uppe och tänker på framtiden och allt som kommer. Mycket är bokat men mycket är oklart. Jag längtar samtidigt som jag inte vill att det ska gå för fort.

RSS 2.0