mysig helg

Förlåt för att jag inte har skrivigt något på ett tag! Som jag skerv sist har jag varit ledig och har knappt vart hemma något efter thanksgiving. Jag har också kämpat med att få ihop hemuppgiften till weekend klassen nästa helg. Det skulle vara ett mat schema på tre veckor och sen skulle jag skriva fem sidor om mig själv, vilket inte var det enklaste.
Thanksgivingmiddagen var mysig och fullpackad med folk. Vi har så mycket matrester över så det inte klokt! I fredags var vi hos Evelina och sov över. Lyckad kväll var det och vi somnade nog 03.30 och gick upp 9..gäsp. Då bar det av mot My där vi skulle laga julbord. Det blev så himla gott men tyvärr inte så mysigt som vi hoppats. Det hände lite i My´s hus så vi bestämde att göra om julbordet dagen efter, eftersom vi hade så mycket rester kvar! Mot kvällen åkte jag, Simone, My och Evelina till en sportrestaurang som heter Chili´s. Sjukt god mat och bra stämning! Vi övernattade alla hos Simone och avslutade kvällen/natten med Sex and the City 2. Sen på söndagen så gjorde vi julbord igen och hade riktig adventsmys med julmusik, goda dofter och tända ljus. Vi åkte iväg till Victoria´s Secret för de har massa bra erbjudanden just nu! Jag var så himla sugen på att köpa något men bestämde mig för att spara till julrean istället!
Vi åkte och åt på en jättegullig restaurang med goda pastarätter. Sedan åkte jag, Simone och Malin och tittade på bio. Det blev 127 hours med James Franco. Sjukt bra film, men väldigt annorlunda. Det är svårt att få en film intresant när den bara handlar om en person som har fastnat i en bergsspringa i 127 timmar, men den var riktigt bra faktiskt.  

Vi har ordnat allt inför Washington i helgen nu också. Vi kommer bo ca 1 km från det vita huset och allt annat komme rligga nära också. Simones värdföräldrar har bokat bord och ska bjuda oss på middag på en restaurang downtown som tack för hjälpen när vi hjälpte till på Halloweenpartyt. De är så snälla!

Juste, det är sjukt vad folk är galna när det är rea här! Det var ju "black friday" i fredags och då sänker de massa priser i butikerna. Och vet ni när de öppnar?? Runt 04.00 på morgonen! Stackars de som jobbar säger jag bara. Jag vet några som tog sig upp och shoppade men vi skippade det.




Ris à la malta och glögg!



ledighet

Denhär veckan är barnen lediga från skolan eftersom det är Thanksgiving på torsdag. Mitt schema ser annorlunda ut och trivs mycket bättre med mitt vanliga. Inte bara för det är färre timmar utan att jag hinner göra saker på dagarna och inte bara efter 5-6 tiden på kvällarna. Men men jag står ut för efter imorgon klockan 4 så är jag ledig till måndag. Tjoho! På torsdag kommer släkten till min värdfamilj och ska äta stor middag med den kända kalkonen och allt. Resten av helgen kommer jag umgås med tjejerna och det komme rnog bli hur bra som helst. Eftersom alla vi inte är här över julen så tänkte vi ha en liten försmak av allt isället(men skrev redan det va?). Vi var på IKEA och inhandlade julmust, sill, hovmästarsås, rom, prinskorv, glögg, och mer blir det. Ska bli så gott!!

Idag har ungarna och jag spelat fotboll, klättrat i deras trädkoja(ja, jag klättrade också!), varit och badat i en kall inomhuspool.

Korren i trädgården. Han kallas Skinny för han var så smal för några år sen, men nu är han en riktig fetknopp och borde genomgå ett namnbyte.


Bridget och MaK, stackarn haha.


Lugn helg

Jag är nöjd. Men Camilia, förlåt för jag har syndat. Var ju hos frissan idag och klippte av lite hår och gjorde slingor. Jag gick till ett ställe där de utbildar frisörer så får man gå dit till deras elever. Billigt var det också, slutade på ca 40 dollar med en produkt från Loreal också. Så ca 280 kr. Sen har jag ju självklart blivigt nöjdare, men var helt klart värt det!

Fick bläddra i Vouge, nöjd...


Lunch med Emma och My efter frisören på ett mysigt ställe. Sen bar det av ut i kylan igen, för att gå och äta på Frozen Yogurt och bli ännu kallare.
Sen mot kvällen jobbade jag en stund. Skulle jobba 6-12pm men de kom hem tidigare så jag kunde sluta redan vid 8. Åkte och kikade på film hos Juliana med Evelina och Malin. Jag och Evelina somnade i soffan, och nu är jag här. Imorrn blir det shopping i det stora mallet där IKEA ligger. Wohoooo taggad :D haha.

Godnatt, hörs snart när jag är piggare!

Mysteriet på Greveholm in my heart

Ni ska bara veta hur glad jag blev idag. När jag kommer in i köket hemkommen från skolan ligger ett illgrönt paket på bänken. Det bara lyser Sverige om det och jag rusar fram och ser att det är adresserat till MIG! Mitt godis har äntligen kommit. Tack snälla underbara mamma och syster. Det känns fel att skriva att man kan bli lycklig av att få ett paket med godis, men det var så jag kände. Stod och log en stund men kund einte hålla mig så började genast plocka handen full med allt möjligt gott för att sedn göra upp en plan i huvudet om hur jag måste göra upp en godis-schema för att inte äta upp allt med än gång. Det skulle nog inte gå att äta upp allt på en gång dock, för det var inte lite godis de plockat på sig inte. Haha, tänkt er en Ica-plastpåse halvfylld med godis.

Vi har börjat planera inför både Thanksgiving och julen. Thanskgiving ska jag först fira med min värdfamilj och deras släkt som kommer hit på torsdag. Sedan på fredag så packar vi våra väskor och bosätter oss hos My över natten. På lördagsmorgonen ska vi ha en som man säger i Danmark "Julelunch" och laga god mat eftersom vi alla inte kommer vara här under den riktiga julhelgen. Vi ska försöka få n så bra julkänsla som möjligt här även fast det kan vara svårt. Tjejer, vi måste göra något på advent varje söndag, lova! Undra vad det är för julkalender i år. Stackars barn som inte fick uppleva Mysteriet på Greveholm, Pelle Svanslös, Sunes Jul och Jul i Kapernaum. Åh, älskade jul.

Denhär helgen ska jag och Evelina klippa oss, och jag ska satsa på stort. Det blir färga utväxten för min del också, förlåt min älskade bästa frissa Camilia men jag måste. Om du hade varit är hade du varit No.1, lovar! Ska vli skönt att bli lite ompysslad. Sedan blir det shopping på lördag, tripp till stora centret Woodfield.


Vill åka downtown snart också för de gör en skridskobana framför "bönan" varje år. Man kanske kan få lite central park-känlsa?

Nej nu ska jag sova så fredagen kommer fortare till mig.

Puss godnatt

wednesday

Idag har jag agerat hockeymamma. Ja det var min dag. Återkommer.

rulltårta

Känns som det har varit en lång dag idag, men vänta, det har det ju! Ha. Efter att jag lämnat ungarna i skolan akte jag själv direkt till min skola. Satt två och en halvtimme och låtsades vara intresserad(nej vad dum jag är, lite lär jag mig iaf, och det är inte tråkigt). Klockan blev tolv, dags att sluta så jag passade på att åka till gymmet med min packade träningsväska, som jag såklart inte fyllt med mina träningsskor. Tittade ner på mina boots och tänkte tanken...men nej jag åkte hem istället. Ville inte vara själv så ringde Evelina och sa att det fanns köttbullar med sås och spagetti att till lunch hos mig. Hon nappade och kom över och pratade om sin resa till Miami som hon och hennes pojkvän nyss kommit hem ifrån. Så avis!
Sedan var det dags att jobba vid tre igen fram till sex, paus på en och en halvtimme för att sedan jobba igen. Märkligt men det blir lite så när pappan inte är hemma och mamman behöver vara på två ställen. Colm kommer ner till mig tio minuter innan vi måste åka till hans hockey och säger att han ska hoppa den idag. SUCK. Hade ju kunnat göra annat än att sitta och vänta(vänta=titta på ensam mamma söker). Så lite halv irriterad bytte jag om och åkte till gymmet för en andra gång idag och spelade Bruno Mars nya album på högsta möjliga volym på vägen dit. Och nu är jag här, trött efter att ha pressat mig själv lite extra på gymmet.

I helgen så åkte jag på au pair möte där man skulle ta med sig mat från det land man kommer ifrån. Jag och Malin gjorde en "Drömrulltårta" som blev alldeles för god!

Smörkräm!! Vi gjorde lite extra...mohaha




Det var för mycket mat, men såklart så skulle jag testa allt!! Gott vare! Men inte det som den franska tjejen lagat. Nån jävla tarte de pomme eller nått... haha men en illaluktande ost på. Där blev jag besviken, fransk mat brukar ju vara gott!! Skärpning


Efter mötet åkte jag, Simone, Malin och My iväg till bion. Det blev "Morning Glory", och den var riktigt bra faktiskt. Seg i början men sen så hände det grejer alltså. Rachel McAdams spelade huvudrollen, och gjorde det hur bra som helst.


Sen på måndagen var det "Building fort time", yeeeeaaaa vad kul! Vem fick städa?



Nej nu är det susstime för mig! PUSS GODNATT
ps. Imorgon ska jag äntligen prata med Simona igen, längtar så efter att få höra allt hon har att säga!


Min pappa

Jag vill hälsa till världens bästa pappa idag på fars dag. Du är den bästa pappa man kan ha, och jag saknar dig varje dag! Hoppas du får en bra fars dag, jag ringer dig snart! Massa kärlek från din äldsta dotter






TAG

Jobbar just nu men ungarna har sysselsatt sig själva och jag känner mig mest i vägen. Så satte mig här en stund då jag inte vill störa deras egna små bubblor de sitter i. Lilltjejen ska dessutom ha en kompis över, så kallad "playdate". Jag ska göra svenska pannkakor idag till dem och se om de tycker om det eller inte. Colm, killen vet jag tycker om amerikanska pannkakor så han blir nog ett fan av de svenska!

Planerna för helgen är lite halvplanerade... Vi vet att vi vill göra något, men vet inte exakt vad. Vi vill ha hit Sofia också som bor ca 1 ½ timme från oss. Det blir i alla fall en heldag med tjejaktiviteter(läs shopping, fika, tjejsnack, bio, mer fika, god mat osv...)

Nej nu ska jag vara en bra au pair och leka tag utomhus, vilket är motsvarigheten till vårt "Kull". Det blir nog min enda träning för dagen eftersom jag antagligen inte hinner till gymmet idag... Igår var vi förresten och badade och spelade en slags tennissport utomhus...får berätta mer sen, men kul var det.


bildresumé

Helgen kommer i stort sett beskrivas med bilder. Jag, My och Emma åkte downtown både lördag och söndag. Riktigt lyckat blev det, eller ja om jag frågar fötterna så stämmer inte det dock. Vi utforskade lite nya stället och hittade två bra matställen också. Vi pratade om hur sjukt det var att det är hur vardagligt som helst att gå runt i stan. Att gå runt i Chicago, CHICAGO!? Det är sjukt när man tänker på det. Vi har fortfarande mycket kvar att se av stan.


Macy´s på State Street. De hade julpyntat både utanför och innanför, och gissa hur mysigt vi tyckte det var? Förresten är den här Macy´s den finaste och största jag har varit inne i, och jag har varit inne i hyffsat många... Syrran, hit ska vi!


Tittar ner på julpyntet!


Samling hos My på kvällen där det var FF och massa nypubertetstonåringar som gärna ville göra allt möjligt med oss men vi satt så fint och målade naglarna och kikade på youtube-klipp. Tycker synd om My som måste stå ut med galenskaperna som hennes tonåringar ibland hittar på! Emma lämnade oss och jag sov kvar hos My, eller sov och sov. Jag sov bra men My låg och vred sig till ljudet av 10 grabbar i rummet bredvid. Vi vaknade upp klockan nio, jag tog en dusch, My kommer på att klockan bara är åtta eftersom vi smartpannor inte ställt tillbaka klockan, en extra timme med sömn blev det att tack och ta emot.


Jelly Beans, titta noga vad du tar för färg, för vissa smakar inte gott alltså.


Dag nummer två i downtown. Vi lutade oss bakåt så långt vi kunde för att se ända upp till toppen av Willis Tower. Med sina 442 meter är det USA:s högsta byggnad och var fram till 1997 världens högsta. Snart står vi högst upp och blickar ut över den höstiga staden, och så långt som ögat når.



Jag som är expert på att backa, och speciellt backa in i bilar och annat som råkar hamna i vägen skulle ju backa rakt ut från byggnaden om jag skulle testa att parkera i de där byggnaderna!!


My blev helt plötsligt kort...?


Picturetime!!


Red Velvet cheesecake, farligt god!


Cheesecake Factory!


Chicago by night




Dessa följde med mig hem(ser inte så glansiga ut i verkligheten) och är hur nöjdsom helst!!!

Nej nu är det dags att sussa!
Förresten är det ca 6 veckor kvar innan älskade Jessica kommer hit! Inte alls långt, så nu ska jag börja planera!




till jessica!!

Haha, herregud vad godissugen jag blev att spana in karamellkungens och godisprinsens hemsidor! Mamma och syrran ska skicka ett paket över Atlanten innehållande en godispåse. Ren lycka!!!! Här är några exempel till Jessica. Plocka på, det gör inget om ni missar eller tar något annat än det jag har här nedan. Bara det är godis så är jag nöjd!


EUROHallon/lakritsskallarPersikorSyrliga kastanjer


(Havrebollar)
Havreboll
Punschkottar
(De kallas punchkottar, hahahaha)

Sommarfjäril

plus vs. minus

- Börjar morgonen genom att hitta en parkeringsböter på bilen. De hade tydligen nån "lövupplockning" idag som jag missat, och då blir man 35 $ fattigare.

- Jag kommer på när jag kommit fram till gymmet att jag glömt mp3:n som jag precis fulladdat. Helt plötsligt blir träningen inte lika rolig. Suck

- Nått av det vidrigaste jag sett finns nu i min källare, ca 5 meter från mitt rum. Min värdpappa har börjat "odla" en maskfarm!!!!! I ett akvarium krälar de runt i väntan på att få bli fisk mat i vinter när de ska iväg och fiska. BLÄ




+ Det är helg, behöver jag skriva något mer? Slutar redan vid 5pm idag och ledig resten av helgen.

+ På söndag blir det shopping downtown. Behövr inte skriva så mycket merhär heller va?

+ Jag har massor att se fram emot. Bla Washington DC, Jessica kommer på jullovet och det är snart thanksgiving som verkar vara en riktigt mysig högtid här i USA.



man måste ju bara älska denhär hunden!



My´s hund Kibby är helt underbar!

walgreens

Efter "starbucksmötet" som alltid äger rum på onsdagar åkte jag, My och Simone iväg till Walgreens. Vi absolut älskar den affären. De har ju allt och lite till. Billiga skönhetsprodukter, godis, medicin(kul i USA för de har så sjukt mycket olika saker till allt), hårgrejer, ja men de har mycket...

Sämst inlägg idag men ska kolla på ett Top Model avsnitt som jag spelat in, så ciao! På tal om ciao, så ska jag skypa med bästa Simona imorgon! Längtar!


Efter en utekväll påväg hem i taxi....hihi.

Ja du...

Godnatt!

idag drömmer jag mig bort

Tänker alltid tillbaka på resor till solen när kylan börjar krypa sig på...





Skiathos 2010, helt underbar resa med syrran och mamma! Grekland slår det mesta. Skulle inte ha något emot att sitta strandat på en ö i medelhavet just nu inte.

Godnatt

blackhawks vs. rangers

Visst visade jag en bild på Ensam Hemma - huset? Här är kyrkan som är med i filmen också. Kevin springer ju till den och gömmer sig i krubban utanför. Den sätter de tydligen upp varje år, ska bli kul att se det. Vill gå in och kika i kyrkan också... får tvinga med någon av tjejerna på det uppdraget.


Jag följde med värdfamiljen till deras restaurang ikväll för middag. De har så himla god mat. Det är alltid kul att följa med dit, mysigt ställe och såklart så var alla tv:n påslagna på samma kanal eftersom Blackhawks spelade mot *dreggel*  The New York Rangers vilket betyder att Henrik Snygging Lunqvist stod i mål. Det blev en riktigt bra middag, jajamen.
Skola för mig imorgon, läxan är inte gjord så måste ta tag i dethär nu.

ps. jag skulle såklart uppmärksamma alla runt om mig att "titta, titta han är svensk!" Då lägger Colm till att de faktiskt har svenska spelare i Blackhawks också, som han har sagt ett antal tusen gånger. "They all have vikingnames right?" Alltså, han är ju helt såld på dethär med vikingar, haha. Han skulle ju slå läger om han kom till stockholm, och vikingaön Birka.





Natti


I´m full

Nyss hemkommen från Halloweenfirande och känner mig totalt utmattad med en fullproppad mage.


HEJ!

Jag och My åkte en sväng till Northbrook Court Mall för att se om de hade något att erbjuda. Såklart de hade. Jag köpte ett bar kilklackar och en cardigan. Sen fick vi lite choklad(vilket i efterhand inte alls hade behövts) i Godivas chokladbutik. Man får tydligen choklad varje månad när man blir medlem, så det gick vi med på och fick varsin chokladbit. En chokladerfarenhet rikare lämnade vi Northbrook och åkte tillbaka till My´s hus där alla var fullt upp med allt Halloweenstök. Det var uppdukat med sjukt mycket god mat, lemon pie, pumpkin bread, cupcakes, kakor, varm äppeldryck, chili con carne, ost, couscous, margaritas och massa, massa annat. Det var som en samlingsplats hos My med brasa utomhus, där alla föräldrar och barn träffades. Utklädda ungar i alla åldrar sprang runt och trick or treatade och fyllde upp sina korgar med godis. Kan dom ens äta så mycket? De samlar på sig så mycket så jag slår vad om att mer än hälften slängs.








Efter en bra avslutning på helgen ska jag krypa ner i sängen och titta på senaste avsnittet av "Ensam Mamma Söker" som jag hoppas har kommit upp på webbTv:n nu.
Imorgon väntar en ny vecka av jobb och andra lite roliga saker. Planer för nästa helg har redan börjat poppa upp och ser redan fram emot det. 

Saknar er men är glad över att fått uppleva Halloween i USA på ett hur bra sätt som helst!


 

RSS 2.0